" Kalabalıkta Kaybolmayın "
21
Kas.
2018
ÖZEL ÖĞRENİM GÜÇLÜĞÜ VE DİKKAT EKSİKLİĞİNİN PSİKANALİTİK AÇIDAN YORUMLANMASI EĞİTİMİ

•          Psikanaitik açıdan ruh sağlığı gelişimi (Çocuk, Ergen)

•          Ruh sağlığı gelişimi ve Bilişsel gelişim arasındaki ilişki

•          ÖÖG ve ADHD nin psikanalitik açıdan yorumlanması

•          Aile Dinamiği, Aile tutumları ile çalışma ve  Ailenin yönlendirilmesi

•          Öğrenmeye Direncin psikolojik açıdan değerlendirilmesi ve özel eğitim süreci

•          Öğrenme süreçlerinde travmaların etkisi

•          Öğrenmeye Dirençte motivasyon ve farkındalık etkinlikleri, kaynak geliştirme

•          Bilişsel Değerlendirme Raporlarının Özel eğitim sürecinin planlanmasında yorumlanması


Eğitimin Amacı ve İçeriği: Özel eğitim süreçlerinde desteklenen öğrencilerin; kaygı, karşıt gelme davranış bozukluğu, sınır problemleri, dürtüsellik, öğrenmeye isteksizlik, bağımlı olma ve bireysel çalışamama , olumsuz benlik algısı, agresyon, sosyal beceride zorlanma, kendini ifade etmede zorluk, psikosomatik belirtiler vb bir çok duygusal problemi de beraberinde deneyimlediğini ve bu süreçlerinin öğrenme ortamına olumsuz yansıdığı gerçeği bilgisi içerisindeyiz.


Bu açıdan özel eğitim uzmanlarının öğrencinin ruhsal gelişimi ve duygusal problemlerinde bakış açısı edinmeleri ve her öğrenciyi kendi dinamiği içerisinde okumayı ve iletişim kurmayıı amaçlayan bu eğitimde, uzmanların psikanalitik literatürü açısından bakış açısı edinmesinin yanı sıra, öğrencinin motivasyonu ve direnci ile çalışmada kullanabilecekleri etkinliklikler ve bilişsel değerlendirme test raporlarının yorumlanması alanlarında desteklenecekleri kapsamlı bir eğitim olacaktır.


Kimler Katılabilir?: Özel eğitim alanında çalışan; PDR, Psikoloji ve Özel eğitim uzmanları, Sınıf Öğretmenleri, Çocuk Gelişimi, Anasınıfı Öğretmenleri ve ilgili alanlardaki son sınıf öğrenciler.


Ön Kayıt ve Bilgi İçin: 0232 329 30 29 / 0532 178 06 99


Eğitim Tarihi : 27 Ocak 2019, Saat : 10:00- 18:00


Adres: İzmir ilinde gerçekleştirilecek olup ayrıntılı adres daha sonra ilan edilecektir.


Eğitim Ücreti: 500 TL + KDV (%8)


Hesap Sahibi: Akademi Disleksi Özel Eğitim Araç ve Gereçleri San. TİC. Ltd.


Iban No: TR67 0006 2000 6930 0006 2990 13


Ön kayıt ücreti olan 250 tl 31 Aralik tarihine kadar yatırılarak dekontun info@sofistdanismanlik.com  a mail atılması gerekmektedir. Kalan ücret eğitimin ilk günü ödenenebilir.  Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlı olduğu için kayıt sürecinde erken kayıt göz önüne alınacaktır. Katılım Sertifikası verilecektir.


Eğitimci: Klinik Psikolog Zehra Orgun Yılmaz


Zehra Orgun Yılmaz Kimdir?: Lisansını Boğaziçi Üniversitesi PDR , yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında psikodinamik yönelim ile tamamlamıştır. Yüksek Lisans tezini “Disleksi de Çalışma Belleği Profili” üzerine yazmıştır. Lisans ve yüksek lisans sürecinde özel eğitim gerektiren çocuklarla çalışmış, yüksek lisansını tamamladıktan sonra özel bir hastane, anaokulu ve psikolojik danışmanlık merkezinde farklı ortam ve alanlarda çocuk, ergen ve yetişkin psikoterapi çalışmaları yürütmüştür.  Zehra Orgun Yılmaz şuan özel eğitim gerektiren çocukların değerlendirilmesi ve duygusal destek alması , ergen danışmanlığı sürecinde Akademi Disleksi’ye bağlı Sofist Aile Danışmanlığı Merkezi’nde psikoterapi çalışmalarına devam etmektedir. Yetişkin EMDR, Çocuk ve Ergen EMDR,  Sanat terapisi, Oyun terapisi, Psikodinamik terapi alanlarında eğitimler almış ve süpervizyon süreçlerini tamamlamıştır. Yetişkin Rorschach testi, CAS testi, Çocuk Değerlendirme testleri uygulayıcısıdır. Psikodrama eğitimine devam etmektedir.